Στατιστικά στοιχεία καρκινοπαθών χορηγήθηκαν από Βρεταννική δημόσια υπηρεσία στην συνεργάτη με την Philip Morris

Με βάση τον νόμο περί ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Αγγλίας Public Health England κοινοποίησε το 2016 ανώνυμα στατιστικά στοιχεία καρκινοπαθών σε εταιρεία που συνεργάζεται με την καπνοβιομηχανία και με την Philip Morris.

Η εταιρεία που παρέλαβε τα ανώνυμα στατιστικά στοιχεία 179.040 καρκινοπαθών από την Βρετανική υπηρεσία χωρίς την άδειά τους είναι η William E Wecker Associates η οποία συνεργαζόταν με την καπνοβιομηχανία και με την Philip Morris International, την Japan Tobacco International JTI, την Lorilard και τον Όμιλο Άλτρια, καθώς και την Αμερικανική Ιατρική Ένωση. Οι καλυπτόμενες περιπτώσεις ήταν όλες ανεξαιρέτως των καρκινοπαθών του πνεύμονα από τα 4 τελευταία χρόνια από 2009 μέχρι και 2013 από εντός της Αγγλίας και μόνο, εξαιρώντας Σκωτία, Ιρλανδία και Ουαλία, που χορηγήθηκαν ως στατιστικές πληροφορίες στην εταιρεία τον Ιούλιο του 2016.

Η υπηρεσία που χορήγησε τις πληροφορίες χρειάστηκε να υπέρ-αμυνθεί της θέσης της έναντι της κριτικής της επιβλέπουσας οργάνωσης «Big Brother Watch» η οποία μάχεται κατά του συντονισμού της κρατικής επίβλεψης και υπέρ της προστασίας των ιδιωτικών πληροφοριών η οποία δημοσίευσε τις αποκαλύψεις αναφέροντας ότι:

«Αποτελεί δυσμενέστατο γεγονός ότι η Public Health England χορήγησε τις εμπιστευτικές πληροφορίες 180.000 καρκινοπαθών σε εμπορική εταιρεία. Η έκδοση τόσο ευαίσθητων πληροφοριών προς άλλες κατευθύνσεις θα μπορούσε να αυξήσει μόνο τον βαθμό στον οποίο υποφέρουν οι ασθενείς καθώς πολλοί από αυτούς είναι και δικαίως οργισμένοι. Υποστηρίζουμε τις εκκλήσεις για την διενέργεια διερευνητικής διαδικασίας από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για θέματα υγείας. Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει την σημασία και την σοβαρότητα εννοιών όπως της κατάλληλης προστασίας των δεδομένων και όπως της προσωπικής συγκατάθεσης. Δεν ευσταθεί οι καρκινοπαθείς να μην έχουν τον έλεγχο επάνω στην συγκατάθεση την οποία παρέχουν».

Η δημόσια υπηρεσία υποστήριξε ότι η διάθεση των πληροφοριών την οποία έκανε αποτέλεσε νόμιμη υποχρέωση λέγοντας ότι «Διαθέσαμε τις πληροφορίες αυτές στο πλαίσιο της συμμόρφωσής μας με τον νόμο περί της ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών. Η εχεμύθεια των ασθενών παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο ώστε να μην κοινοποιήθηκαν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να ταυτιστούν. Οιοσδήποτε οργανισμός είτε πολίτης έχει την δυνατότητα στο πλαίσιο αυτό να αιτηθεί πληροφορίες και πλην των εξαιρέσεων δικαιούται της σχετικής απάντησης».

Ο εκπρόσωπος της δημόσιας υπηρεσίας κατέληξε ότι «Αποτελούν τα εν λόγω ανώνυμες πληροφορίες τις οποίες παρέχουμε κατά καιρούς για την έρευνα για τον καρκίνο. Εφαρμόζουμε αυστηρές διαδικασίες για την διαχείριση των πληροφοριών των ασθενών η οποία και συνάδει με τα προαπαιτούμενα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS). Κανένα στοιχείο δεν έχει κοινοποιηθεί το οποίο να μπορεί να ταυτιστεί και επιβεβαιώσαμε βάσει εκάστου πρωτοκόλλου ότι πρόκειται περί δείγματος ιατρικής έρευνας. Έχουμε επίσης την υποχρέωση να παρέχουμε πλην των εξαιρέσεων τις απαραίτητες πληροφορίες για τον κοινό σκοπό της υγείας».

Η εταιρεία η οποία ασχολείται με την «καθιέρωση ενός ιστορικού δημιουργικών και αποτελεσματικών αιτημάτων και εφαρμογών στην μαθηματική ανάλυση και σε ερωτήματα που πηγάζουν από νόμους και κανονισμούς αναφορικά με τις επιχειρήσεις και το κράτος» δήλωσε την πρόθεσή της να εκτιμήσει τις τάσεις που παρουσιάζονται στους πάσχοντες από καρκίνο από την Αυστραλία, την Ιρλανδία, τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία.

PublicHealthEngland-600122

15 σκέψεις πάνω στὸ “Στατιστικά στοιχεία καρκινοπαθών χορηγήθηκαν από Βρεταννική δημόσια υπηρεσία στην συνεργάτη με την Philip Morris

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...