Ελεύθερη η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων στην Αγγλία μετά το Brexit

Καθόσον πολύς λόγος γίνεται για την επικείμενη επιστροφή των τσιγάρων με μέντα και των μισών πακέτων των 10 στην Αγγλική αγορά λόγω της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε. θα είναι πλέον γεγονός εάν υπερψηφιστεί η ελεύθερη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων και στους κλειστούς χώρους αφού η χώρα δεν είναι πια υποχρεωμένη να ακολουθήσει την ντιρεκτίβα της Ε.Ε. για τα καπνικά προϊόντα και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Με το επίπεδο των ατόμων που καπνίζουν να κυμαίνεται στο 15% του πληθυσμού η Αγγλική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη και για την περαιτέρω μείωσή του μέσω της ελεύθερης χρήσης των ηλεκτρονικών υποκατάστατων όπως είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τον θερμαινόμενο καπνό.

Οι αντιδράσεις στα σχέδια της κυβέρνησης υπήρξαν θετικές από όλες τις πλευρές συμπεριλαμβάνοντας και τους παρασκευαστές και την καπνοβιομηχανία. Ο Πρόεδρος της καπνοβιομηχανίας BAT (British American Tobacco) δήλωσε πως «υιοθετώντας αυτήν την πιο αληθοφανή προσέγγιση και εμπλέκοντας την καινοτομία στον τομέα της νικοτίνης πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση έχει περισσότερες ευκαιρίες επίτευξης των στόχων της αναφορικά με την υγεία και το κάπνισμα».

Ο Πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής είπε «Θέλω να εκφράσω την επί μέρους ικανοποίησή μου πως η αντικαπνιστική εκστρατεία της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας πρόκειται να κάνει μια θετική αναφορά στις συστάσεις της σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και που η κυβέρνηση δεσμεύει την αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας καθώς αποχωρούμε από την Ε.Ε.» ενώ στέλεχος μεγάλου παρασκευαστή ηλεκτρονικών τσιγάρων είπε ότι «Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει την ευκαιρία να ηγηθεί της κατάπαυσης του καπνού και ως αποτέλεσμα να ενισχύσει την απρόσμενη αύξηση της αγοράς των υποκατάστατων που αποτελούν μια από τις πιο εξελισσόμενες βιομηχανίες καταναλωτικών αγαθών παγκοσμίως».

Τέλος ο Πρόεδρος της Βρετανικής ένωσης καπνιστών FOREST Σάιμον Κλαρκ δήλωσε ότι «Στον 21-ο αιώνα οι πολιτικές για το κάπνισμα θα πρέπει να εστιάζουν σε προϊόντα μειωμένης έκθεσης στον κίνδυνο παρά στην απαγόρευση και σε άλλες περιοριστικές πρακτικές» σχολιάζοντας και την επικείμενη απαγόρευση του καπνίσματος στους εξωτερικούς χώρους των νοσοκομείων και τα ψυχιατρεία και τις φυλακές και πρόσθεσε ότι «το σχέδιο για τον έλεγχο θα πρέπει να συμπεριλάβει μια πιο συστηματική ανασκόπηση των μέτρων όπως της υποχρεωτικής απόκρυψης των τσιγάρων στα σημεία πώλησης και των ουδέτερων πακέτων».

Brexit-827x322

13 σκέψεις πάνω στὸ “Ελεύθερη η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων στην Αγγλία μετά το Brexit

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...