Το νέο… βιβλίο του Κωνσταντίνου Μάγνη «Πως κατάφερα ν’αρχίσω το τσιγάρο»!

Το νέο βιβλίο «Πως κατάφερα ν’αρχίσω το τσιγάρο» του Πατρινού νομικού και δημοσιογράφου, κριτικού και σχολιαστή Κωνσταντίνου Μάγνη κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πικραμένος» την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στην Πάτρα και την bistro Maverick από τον ψυχίατρο, ψυχοθεραπευτή και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «Καλλίπολις» Γιάννη Βλάχο.

Το βιβλίο ασχολείται με τον συγγραφέα και με την διαχρονική του σχέση με το τσιγάρο με την διακοπή όσο τον ίδιο τον πειρασμό του καπνίσματος ενώ αριθμεί 136 σελίδες και διατίθεται προς πώληση για το κοινό από το «Βιβλιοπωλείο Πολιτεία».

Το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μάγνη αποτελείται από δύο μέρη τα οποία χωρίζονται σε εξής 15 κεφάλαια:

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
 1. Το τέλος στη μέση
 2. Ο επιμελητής διαβάζει και κουράζεται
 3. Φούμα και των γονέων
 4. Ο Γιαχβέ με τουμπάρει
 5. Πίσσα και Πούπουλα
 6. Έχεις πεθάνει ποτέ σου;
 7. Χρόνια Πολλά
 8. Χιλιάδες βλάβες, οι εξής δύο
 9. Γιατί Καπνίζω;
 10. Παρ'το απόφαση
 11. Στην τιμή μας
 12. Χωρίς να χαστουκίσω
  ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
 13. Νέα Εποχή
 14. Βαδίζω και παραμιλάς
 15. Το σβήσιμο

Η σύνοψη και περιγραφή του βιβλίου παρέχεται όπισθεν του καλύμματος όπου αναγράφει:

«Δεν πρόκειται για ακόμα ένα εγχειρίδιο κατά του καπνίσματος. Ο αφηγητής εξάλλου δεν είναι τύπος του «κατά» αλλά δεν είναι και του «υπέρ». Στην πραγματικότητα ο αφηγητής, εξιστορώντας μας το χρονικό μιας προαναγγελθείσας νίκης, πασχίζει διαρκώς να διαχειριστεί ένα μικρό ζωτικό παράλογο: κρυμμένο μυστικό της νίκης, θαυματουργό συστατικό της είναι η υποβάθμιση της σημασίας της».

«Η νίκη θα επιτευχθεί μόνο αν ο αγώνας κριθεί ως ασήμαντος. Εάν δηλαδή το όλο βάσανο αναχαιτιστεί ως μη σοβαρό. Στην κόψη αυτή, μεταξύ διορατικής ενδοσκοπικής προδιάθεσης αφενός και διαβρωτικού αυτοσαρκασμού αφετέρου, ακροβατεί ο αφηγητής, αποφεύγοντας να πάρει τον εαυτό του στα σοβαρά και διατηρώντας με νύχια και με δόντια την ιδιότροπη αυτή ισορροπία που θα κρίνει την έκβαση της μάχης. Ως εκ τούτου, επινίκια παραλείπονται».

«Εξάλλου δεν πρόκειται για ακόμα ένα εγχειρίδιο κατά του καπνίσματος! Πρόκειται για την εξιστόρηση μιας μάχης εσωτερικής, που στήνεται σαν παιχνίδι και που καταλήγει να ωφελεί σοβαρά την υγεία, όχι μόνο επειδή θα οδηγήσει τελικά στον καθαρό αέρα αλλά και επειδή αποδεικνύει πως κάποιες από τις πιο σύνθετες και ωραίες μάχες είναι αυτές με τον εαυτό…».

Ο μεταφραστής και επιμελητής Δημοσθένης Κερασίδης είπε: «Το βιβλίο «Πώς κατάφερα ν’ αρχίσω το κάπνισμα» ως ανάγνωσμα είναι απολαυστικό και για έναν επιπρόσθετο λόγο: διότι μέσα από τις στιγμές του αυτοσαρκασμού του και την ευρεία αναφορά του ο συγγραφέας δημιουργεί μια «σχέση χειραψίας» με τον αναγνώστη. Επίσης αν και κάπως βαρύ το θέμα του διαθέτει μια εσωτερική οικονομία και συνάμα μεστό περιεχόμενο, ενώ η γλώσσα του είναι επαρκώς επεξεργασμένη, έχει ανοιχτό ορίζοντα και ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γι’ αυτό και διαβάζεται χωρίς ψυχικό κόστος κι από μη καπνιστές».

Ο Κωνσταντίνος Μάγνης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962. Οι οικογενειακές ρίζες του είναι στην Σμύρνη, το Αϊβαλί και την Αχαΐα. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και δημοσιογραφεί από το 1984 μέσα στις στήλες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» της οποίας είναι ο διευθυντής σύνταξης. Εργάστηκε για 20 χρόνια στην ιδιωτική ραδιοφωνία και έγραψε περισσότερο παρωδίες και σάτιρες για καρναβαλική χρήση. Με το επαγγελματικό θέατρο έχει συνεργαστεί τέσσερις φορές. Είναι γνωστός σαν «Σ. Χολιαστής» από το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας «Πελοπόννησος» μέσα από τη στήλη της «Στίγμα» ενώ αρθρογραφεί καθημερινά στον διαδικτυακό της τόπο (http://pelop.gr/).

book_photo

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...